Здоров’я

МОЗ відреагувало на заявку реєстрації Супутник V

У МОЗ підтвердили отримання заявки на реєстрацію російської вакцини від коронавірусу Супутник V.

Як повідомлялося, заявку подало харківське підприємство Біолік.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов в п’ятницю, 8 січня, повідомив, що компанія Біолік тільки подала заявку в Державний експертний центр на дозвіл продавати в Україні російську вакцину.

Але, уточнив міністр, компанія ще повинна подати реєстраційну форму, а також досьє, в якому повинно бути чітко доведено безпеку препарату і показані результати трьох фаз клінічних випробувань.

«Нарешті ми побачимо не політичні гасла, а що таке ця російська вакцина. Далі можна буде говорити про якість цих документів і цієї вакцини», — сказав глава МОЗ.

«Що стосується вакцинації. Я впевнений, що ми здатні забезпечити Україну вакциною провідних світових виробників, які подають документи своїх досліджень… відкрито, для всього світу. Саме такими вакцинами ми і плануємо робити щеплення для українців», — додав Степанов.

Раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко відкинув можливість реєстрації вакцини Супутник V в Україні. За його словами, в країні будуть використовуватися тільки ті вакцини проти коронавірусу, які успішно пройшли третю фазу клінічних досліджень.