ГоловнеСвіт

МВФ має намір виділити $650 млрд на відновлення після коронокризи

Міжнародний валютний фонд (МВФ) планує виділити 650 млрд доларів для сприяння глобальному відновленню після COVID-19. Пропозиція буде подана Раді директорів МВФ до червня 2021 року. Про це йдеться в повідомленні МВФ.

За словами директора-розпорядника МВФ Крісталіни Георгієвої, члени Ради директорів МВФ висловили підтримку новому розподілу спеціальних прав запозичення (СПЗ) для забезпечення додаткової ліквідності глобальної економічної системи шляхом поповнення резервних активів 190 країн-членів Фонду.

Георгієва планує подати до червня офіційну пропозицію Раді директорів про новий розподіл 650 млрд доларів на основі оцінки довгострокових потреб країн — членів МВФ в глобальних резервах.

«У разі схвалення новий розподіл СПЗ дасть країнам істотне пряме збільшення ліквідності без збільшення боргового тягаря. Це також вивільнило б вкрай необхідні ресурси для країн-членів, щоб допомогти в боротьбі з пандемією, у тому числі для підтримки програм вакцинації та інших невідкладних заходів», — заявила Георгієва.

Як повідомлялося раніше, світова економіка може глибше постраждати від кризи, викликаної пандемією коронавірусу, ніж прогнозувалося.