Соціум

Новобранці швейцарської армії пройдуть базову військову підготовку онлайн

У січні тисячі новобранців швейцарської армії навчатимуться віддавати честь і носити автомат, не виходячи з дому. Через пандемію армія ввела онлайн-навчання для обов’язкової базової підготовки. Про це пише hromadske.

В цьому році швейцарська армія призвала дванадцять тисяч хлопців і дівчат. Половина з них почне проходження служби віддалено, щоб знизити ризик поширення коронавірусу.

Військова підготовка онлайн стартує 18 січня. Протягом цього часу призовники будуть вчити теорію по шість годин на день і займатися фізичними вправами по чотири години на тиждень. На допомогу дистанційній групі випустять мобільний додаток до навчальної програми.

Через три тижні навчання на віддалі новобранці зможуть приєднатися до решти, але спочатку їм доведеться здати тест на коронавірус.

У Швейцарії військова служба для чоловіків-громадян у віці від 19 до 31 року обов’язкова, жінки можуть записатися в армію добровільно. Курс молодого бійця займає від 18 до 21 тижнів, після нього військовозобов’язані звільняються зі служби, а далі призиваються на тритижневі збори раз на два роки.

Нагадаємо, в Швейцарії провели першу вакцинацію від коронавірусу препаратом компаній Pfizer/BioNTech. Першою щеплення отримала 90-річна мешканка будинку престарілих в регіоні Люцерн.