Men's & Women'sГоловне

Олена Зеленська розповіла про будні першої леді

Дружина президента України Олена Зеленська дала рідкісне інтерв’ю виданню НВ, в якому розповіла про свій статус, роботу, хейт і зустрічі із зарубіжними лідерами.

Своє ставлення до статусу дружини лідера країни вона пояснила трьома словами — «дипломатія м’якої сили» і пояснила, що перша леді повинна використовувати свій вплив на благо країни.

З досягнень вона вказала реформу шкільного харчування, культурну дипломатію (створення українських аудіогідів у музеях світу) і боротьбу за рівні права для всіх.
Зеленська зазначила, що продовжує співпрацювати з Кварталом, але набагато менше, ніж раніше (вона створювала сценарії для гумористичної студії).

До хейту дружина президента навчилася ставитися спокійно, але не в тому випадку, коли він стосується дітей.

Серед офіційних візитів з главою держави Зеленська зазначила Ватикан і Лондон.

«Папа Римський — велика людина, мені дуже імпонує його життєва позиція. Він добра і щира людина. І хоча моє особисте спілкування з ним було не таким довгим, як у президента, наприклад, але все одно залишило дуже приємне враження. І Вільям з Кейт. Це була приємна бесіда двох сімейних пар, яка, звичайно ж, була і про політику, але вийшло дуже тепло», — поділилася перша леді.

Також вона запам’ятала спілкування з Бріджит Макрон — дружиною президента Франції. За словами Зеленської, Макрон дала їй дуже багато цінних порад, як жити в новому статусі, як не переживати, як не звертати увагу на хейт, як приділяти увагу сім’ї і чоловікові.

Дружина глави держави з обережністю ставиться до політики і вважає за краще не давати порад чоловікові у цій сфері.

«Звичайно, я на нього (президента) впливаю. Якщо мені щось не подобається, я йому розповідаю. Але це не означає, що він прийме якесь рішення, якщо я щось в інтернеті прочитала», — підкреслила вона.

Відповідаючи на питання про життя на держдачі, Зеленська вказала, що переїжджала туди неохоче.

«З перших днів служба охорони нас вмовляла, змушувала, благала переїхати в це місце, де вони зможуть виконувати свої функціональні обов’язки. Тому що в багатоквартирному будинку складно: там є сусіди, пропускний режим їм заважає. І вони (держохорона) не можуть повністю свою роботу виконувати», — пояснила вона.

За словами першої леді, «ми довго пручалися, але все одно довелося переїхати».

Також вона уточнила, що деяким чином змінила «Пшонку-стайл» в резиденції.

«Ми зняли ці люстри. Більше скажу: в деякі приміщення ми навіть не заходимо. Це величезний будинок, нашій сім’ї не потрібен такий великий. Збили золото, пофарбували (стіни) в сірий колір», — заявила Зеленська.