ГоловнеСвіт

Пандемія завдала світу грандіозну травму — ВООЗ

Пандемія COVID-19 привела до більшої «масової травми», ніж трагедія Другої світової війни, і буде мати далекосяжні наслідки. Про це заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Гебреісус, повідомляє Синьхуа.

«Через те, що Друга світова війна зачепила багато людей, світ пережив масову травму. Тепер же з пандемією COVID-19 з великим масштабом, ще більше людей постраждало, майже весь світ», — сказав Гебреісус.

За його словами, спровокована пандемією масова травма — «незрівнянно більша» і перевершує післявоєнну.

«Держави повинні бачити це саме так і готуватися до цього», — зазначив генеральний директор ВООЗ.

У свою чергу виконавчий директор програми надзвичайних ситуацій в сфері охорони здоров’я ВООЗ Майкл Райан наголосив на важливості розвитку державних програм підтримки психічного здоров’я.

«Ментальному здоров’ю та психологічній підтримці осіб і громад слід надавати важливого значення у всіх планах відновлення», — заявив Райан, додавши, що на ці цілі планується виділити кошти.

Як повідомлялося, в світі більш як 116 млн осіб захворіли на коронавірус. З них 2 593 526 осіб померли, одужали 92 339 490 осіб.

Нагадаємо, в ВООЗ вважають, що до початку 2022 року пандемія закінчиться. Однак, це не означає, що в наступному році вірус повністю зникне.