ГоловнеПолітика

Пелосі назвала захоплення Капітолію «актом внутрішнього тероризму»

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі назвала захоплення Капітолію прихильниками Дональда Трампа «актом внутрішнього тероризму». Про це вона сказала на початку дебатів щодо резолюції про імпічмент Трампу в середу, 13 січня.

«Ці бунтівники не були патріотами… Вони були внутрішніми терористами… Їх сюди відправив президент із закликом «битися з усіх сил». Слова мають значення, правда має значення, відповідальність має значення», — підкреслила Пелосі.

За її словами, президент розглядав нападників «як засіб для досягнення жахливої ​​мети, його особистого змісту при владі».

«Президент повинен бути засуджений Сенатом. Це конституційний засіб, який забезпечить захист нашої республіки від цієї людини, яка так рішуче налаштована зруйнувати те, що нам дороге і тримає нас разом», — додала Пелосі.

Відзначимо, що перед початком дебатів Пелосі вийшла до підрозділів Нацгвардії, що охороняє будівлю Капітолію, щоб подякувати їм.

Нагадаємо, раніше Трамп закликав американців утриматися від насильства. Президент відреагував на повідомлення про планування нових демонстрацій у Вашингтоні в день інавгурації Джо Байдена.

Також повідомлялося, що на інавгурації Байдена забезпечувати безпеку будуть 20 тисяч військових. У Пентагоні ще працюють над планами щодо додаткової охорони Вашингтона 20 січня, пишуть американські ЗМІ.