Здоров’я

Покращити стан серця можна за допомогою деяких добавок

За минулий рік багато людей навчилися більш уважно ставитися до свого здоров’я. За даними медиків, і надалі особлива увага повинна бути приділена роботі серця. Для того, щоб уникнути проблем у роботі цього життєво важливого органу, експерти рекомендують звернути увагу на наступні добавки, які можуть допомогти знизити ризик появи проблем з серцем і поліпшити наше самопочуття, інформує Ukr.Media.

Берберин

Дана сполука, виявлена у деяких рослинах, бере активну участь у зниженні рівня цукру у крові, попереджаючи тим самим розвиток діабету другого типу.

Червоний дріжджовий рис

Китайські дослідники визначили у даному продукті наявність такої сполуки як монаколін К. Завдяки даному елементу у печінці у меншому обсязі відбувається вироблення холестерину, з подальшим зниженням надходження його у кров. Завдяки червоному дріжджовому рису можна знизити ризик розвитку повторних інфарктів і летальних випадків, викликаних цією патологією, майже на 45 %.

Часник

Цей улюблений багатьма овоч виявився ефективним стосовно підтримання роботи серцево-судинної системи. Це пов’язано з наявністю у часнику такої сполуки як аліцин. Вживання часнику допомагає зменшити кількість «поганого холестерину» майже на 15 %. Також, за даними дослідників, використання екстракту часнику сприяє зниженню тиску, що є основним фактором у розвитку серцевого нападу, інсульту, ниркових захворювань і передчасного відходу з життя.