ГоловнеСвіт

Польща посилює правила в’їзду в країну

Польща запроваджує обов’язковий карантин для тих, хто прибуває з країн шенгенської зони, заявив заступник міністра інфраструктури Польщі Мартін Горала. Про це повідомляє RMF24.

Для тих же, хто прибуває до Польщі з країн, що не входять в шенгенську зону, карантин буде обов’язковим без винятків, але в разі проходження тесту на території Польщі (ПЛР або антиген) і отримання негативного результату людина може вийти з карантину.

«Уряд вирішив стандартизувати правила карантину для тих, хто прибуває як повітряним, так і наземним транспортом», — підкреслив представник уряду Петр Мюллер.

У той же час, влада країни зазначила, що карантину можна буде уникнути тільки при наявності негативного тесту на коронавірус, не старше ніж за 48 годин до в’їзду.

Нагадаємо, в Польщі діють нові обмеження, оголошені урядом у зв’язку з третьою хвилею епідемії коронавірусу. Міністр охорони здоров’я Адам Недзельський не виключає, що ці правила будуть продовжені після 9 квітня. Все буде залежати від захворюваності на Covid-19.

Раніше повідомлялося, що влада Польщі прогнозує, що в 2021 році через спрощену процедуру отримання дозволу на роботу для працівників охорони здоров’я з-за меж Європейського Союзу, кількість службовців сфери охорони здоров’я з України, які бажають працювати в Польщі — збільшиться.