Прогрес

Польські вчені створили морозиво, яке здатне уповільнювати старішання організму

Нове морозиво сприяє уповільненню процесів старішання.

Польські вчені створили морозиво, яке здатне уповільнювати старішання організму. Нове морозиво сприяє уповільненню процесів старішання.

Багато вчених ведуть активний пошук сполук, які могли б уповільнити старішання людського організму. Нещодавно з’явилося повідомлення про розроблене вченою з Польщі морозиво, вживання якого може не лише відтермінувати старість, а й підвищити розумові здібності, інформує Ukr.Media.

Основним інгредієнтом нового продукту стала маслянка. За даними експертів, маслянка містить у 5 разів більшу кількість фосфоліпідів і сфінголіпідів, що надають важливу роль у підтриманні роботи нервових клітин. Крім цього, ці сполуки допомагають нормалізувати рівень холестерину, зменшують кількість запальних маркерів, тим самим гальмуючи процес старішання у клітинах.

Ще однією перевагою, яка відрізняє нове морозиво від звичайного, виготовленого з молока і вершків, є досить низька калорійність. Не менш важливою є відсутність штучних добавок та хімічних емульгаторів. Нове морозиво, за даними авторки розробки, вийшло легким і приємним на смак.

«Цей продукт може не лише відтермінувати процеси старішання організму, але й уникнути накопичення зайвих кілограмів», — повідомила авторка проєкту Катаржина Школьницька.