Соціум

Потік українців в РФ впав у чотири рази — ДПСУ

За перші три місяці цього року державний кордон України в обох напрямках перетнули майже 4,3 млн українців. Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Зазначено, що найбільше громадян перетнули кордон з країнами ЄС — більше 2,4 млн.

«З них кордон з Польщею на виїзд і в’їзд перетнуло більше 1,5 млн наших земляків, більше 640 тисяч українців перетнули кордон з Угорщиною, більше 213 тисяч — з Румунією і близько 90 тисяч — зі Словаччиною. І це тільки сухопутна наземна ділянка кордону», — ідеться в повідомленні.

Також 1,3 млн українців подорожували по повітрю. Найменш привабливою виявилася морська ділянка кордону — 27 тисяч осіб.

Крім того, українці прямували в країни колишнього СРСР — це РФ, Молдова і Білорусь, куди на виїзд / в’їзд подорожувало 316 тисяч, 97 тисяч і 66 тисяч осіб відповідно. При цьому за аналогічний період 2020 року ці ж напрямки обрали, відповідно, 1,2 млн, 550 тисяч і 520 тисяч громадян України.

Прикордонники відзначили, що в порівнянні з трьома першими місяцями минулого року спостерігається, хоча і незначне, проте збільшення пасажиропотоку в такі країни, як Туреччина, Домініканська Республіка, Нідерланди, Мальдіви, Танзанія, Шрі-Ланка, Чорногорія, Австралія та Північна Македонія.

Раніше повідомлялося, що в Україну з початку 2021 року не пустили більше тисячі громадян РФ. При цьому всього з початку поточного року на територію України було відмовлено у в’їзді більш як 5 тисячам іноземних громадян.