Men's & Women's

Правильні макарони і червоне м’ясо не зіпсують талію

макароныНе потрібно відмовлятися від улюблених страв, намагаючись схуднути. Найголовніше полягає у невеликому розмірі порцій і виборі більш здорових різновидів продуктів, інформує Ukr.Media.

Зазвичай, червоне м’ясо вважається шкідливим для фігури і здоров’я в цілому. За даними американських кардіологів, яловичина, свинина і баранина містять більше насичених жирів, ніж інші джерела білка на зразок курки, риби і бобів. Але у червоному м’ясі теж багато білка, дуже важливого для створення відчуття ситості. Вибирайте у магазині вирізку і інші нежирні шматки, щоб скоротити кількість одержуваних жирів, а розмір однієї порції м’яса повинен поміщатися на вашій долоні.

Зовсім необов’язково відмовлятися від спаґеті, якщо ви настільки полюбляєте макарони. Вибирайте макаронні вироби з цільного борошна, а також стежте за розміром порцій. У цілозернових макаронах менше калорій і вуглеводів, але більше клітковини і корисних мікроелементів. А клітковина сприяє спалюванню жиру за рахунок зниження апетиту. Також у цілозерновому борошні є марганець, селен, мідь і фосфор.

Ще один улюблений багатьма продукт сир, який часто називають небезпечним ласощами для тих, хто бажає схуднути. Як і інші молочні продукти, це відмінне джерело кальцію, а чим більше цього мінералу отримує організм, тим більше спалює зайвого жиру. Не варто повністю відмовлятися від молочних продуктів, але купуйте нежирний сир. До таких різновидів належать, наприклад, швейцарський сир, моцарела, чеддер і пармезан.