ГоловнеПолітика

Прикордонники проведуть спільні навчання з військовими Британії

Державна прикордонна служба України влітку 2021 року візьме участь в спільних українсько-британських навчаннях COSSACK MACE — 2021. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

«COSSACK MACE — 2021 повинні поліпшити сумісність між військовими формуваннями Великобританії і України. У рамках цього міжнародного проекту передбачається спільне планування і виконання операцій батальйонно-тактичного рівня. Навчання дозволить поліпшити злагодженість дій українських військових підрозділів та підрозділів НАТО під час оборонних і наступальних операцій», — йдеться в повідомленні.

Зокрема, планується відпрацювання оперативної сумісності багатонаціональних штабів, вивчення процесу прийняття військових рішень (МDMP), проведення оборонних і наступальних операцій під керівництвом багатонаціональних штабів.

Також вчення дозволять імплементувати найкращі практики ведення операцій з урахуванням досвіду, який українські збройні формування отримали під час проведення ООС.

Раніше повідомлялося, що вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів, за підтримки артилерії і армійської авіації, ЗСУ виконали практичні тренування з облаштування мінно-вибухових загороджень.