Соціум

Ранні симптоми, які вкажуть на розвиток цукрового діабету

Це захворювання життєво важливо діагностувати на ранніх стадіях.

Ранні симптоми, які вкажуть на розвиток цукрового діабету. Це захворювання життєво важливо діагностувати на ранніх стадіях.

Ця хвороба може пошкодити внутрішні органи, тому необхідно звертати увагу на найменші зміни свого стану, які можуть виявитися першими ознаками діабету, інформує Ukr.Media.

Знесилення

Якщо людина відчуває себе знесиленою, навіть коли достатньо відпочиває і вживає виключно здорову їжу, є ризик, що це одна з ознак цукрового діабету. Зазвичай, діабетики страждають від відсутності сил і зневоднення, навіть коли нічого не роблять.

Часте сечовипускання

При цукровому діабеті порушується правильне функціонування нирок. Вони не можуть належним чином фільтрувати цукор, і він починає накопичуватися в сечі. Зрештою, людина змушена часто відвідувати туалет. Крім того, при цукровому діабеті збільшується ризик розвитку бактеріальної та дріжджової інфекції. Тому, якщо ви стали часто справляти малу нужду, варто здати аналіз крові.

Скидання ваги

При підвищенні рівня цукру в крові людина починає худнути. Причина цього полягає в нездатності тіла ефективно використовувати глюкозу для отримання енергії. Організм спалює жир, тому вага поступово знижується. Якщо ви не сидите на дієті, не відвідуєте спортзал і не переживали недавно сильний стрес, але помітно схудли, варто звернутися до лікаря.

Погіршення зору

Стрибки глюкози в крові можуть вплинути на зір. У деяких випадках хворий може навіть осліпнути. При раптовому погіршенні здатності бачити, краще не затягувати з відвідуванням фахівця, який допоможе виявити причину.

Зміна кольору шкіри

При високому рівні цукру в крові може статися пігментація на окремих ділянках шкірного покриву, найчастіше в районі шиї, під колінами і на згині ліктя. Якщо шкіра в цій області потемніла, слід проконсультуватися з лікарем.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net