ГоловнеСвіт

Саудівська Аравія назвала умову для хаджу цього року

У 2021 року до всіх інших правил здійснення хаджу додасться обов’язкове щеплення від COVID-19. Про це повідомляє ТАСС.

«Основною умовою участі в хаджі є вакцинація від нового коронавірусу», — йдеться в оприлюдненій заяві міністра охорони здоров’я країни Тауфіка ар-Рабіа, на яке посилається агентство.

У цьому році великий хадж до святинь ісламу випадає на другу половину липня.

Агентство нагадує, що в минулому році через пандемію паломництво проходило за участю всього 10 тис. осіб, з яких 30% були саудівцями, 70% — іноземцями, які проживають в країні Паломники із-за кордону не були допущені до хаджу. Пріоритет у видачі спецдозволів віддавали людям у віці від 20 до 50 років без хронічних захворювань, які не були інфіковані новим коронавірусом, які раніше не здійснювали хадж і готові витримати карантинний період. Серед них були і лікарі, які перехворіли захворюваннями, що викликаються коронавірусом. Іноземних журналістів до висвітлення події не допустили.

З листопада минулого року Саудівська Аравія почала поступово впускати прочан не старших 50 років на умру при наявності негативного результату ПЛР-тесту.

Раніше вакцини від коронавірусу виробництва британсько-шведської компанії AstraZeneca і американської Moderna були дозволені до використання в Саудівській Аравії.