ГоловнеСоціум

Солсберійський собор став центром вакцинації населення

Солсберійський собор в графстві Уїлтшир на південному заході Англії, побудований в XIII столітті, переобладнали в центр вакцинації від коронавірусу. Під час процедури буде виконуватися музична програма на старовинному органі. Про це повідомляє газета The Guardian.

Зробити щеплення в соборі, побудованому в XIII столітті, можуть громадяни старше 80 років, яким випишуть спеціальне запрошення. Їм необхідно буде прийти за 5 хвилин до призначеного часу, щоб не створювати чергу.

«Ми пишаємося своєю участю в програмі вакцинації, яка покликана врятувати життя і дати людям реальну надію в нинішні важкі часи. Співробітники місцевого відділення Національної служби охорони здоров’я та їхні пацієнти отримають теплий прийом», — заявив настоятель собору Ніколас Пападопулос.

Як уточнила газета, переобладнання Солсберійського собору стало можливим через коронавірусні обмеження — на цей час служби проводяться онлайн.

Програма масової вакцинації населення стартувала в Сполученому Королівстві 8 грудня. На цей момент жителі країни роблять щеплення препаратами американської компанії Pfizer і її німецького партнера BioNTech, а також британсько-шведської компанії AstraZeneca і Оксфордського університету.

Першими прищеплюють медичних працівників, осіб, які проживають у будинках для людей похилого віку, і людей старше 80 років. Потім послідовно розпочнеться вакцинація людей у різних вікових групах, починаючи з наймолодших.

Раніше повідомлялося, що в МОЗ розраховують на старт вакцинації в Україні в середині лютого. На першому етапі щеплення отримають лише 367 тисяч осіб.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль пообіцяв, що у 2021 році вакцину отримають усі охочі.