Світ

США і Британія посилюють правила в’їзду

Влада США зобов’яже осіб, які прибувають в країну, до посадки в літак надавати дані про те, що їхній тест на зараження новим коронавірусом показав негативний результат. Про це повідомила електронна версія газети The Wall Street Journal.

Уточнюється, що даний захід в країні вводиться з 26 січня.

«Пройти перевірку здоров’я пасажири повинні не більше ніж за три дні до поїздки і пред’явити його результат авіакомпанії. Вже перехворілі на коронавірус зможуть надати документ, що підтверджує, що вони одужали», — йдеться в повідомленні.

У разі відсутності довідок і відмови проходити тест на коронавірус, авіакомпанія повинна відмовити пасажиру в посадці, йдеться про повідомленні регулятора.

Джерела газети уточнили, що представники великих авіакомпаній США не заперечують проти нових норм, але вважають, що в разі їхнього введення повинні бути скасовані інші обмеження на авіаперельоти, що стосуються нового коронавірусу.

Крім того, про посилення карантинних заходів для тих, хто в’їжджає в країну, заявили у Великобританії.

«Починаючи з п’ятниці, 15 січня, всі, хто прибуває до Великобританії, повинні показати негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19 або еквівалентного діагностичного стандарту не раніше, ніж за 72 години до поїздки в країну», — повідомили в міністерстві транспорту Великобританії.

При цьому наголошується, що дітям до 11 років не потрібно робити тестування перед від’їздом.

Водночас пасажири, які прибувають до Великобританії з країн, що не входять в урядовий перелік транспортних коридорів (зокрема з України), повинні самоізолюватись на 10 днів, незалежно від результату тесту. Порушників планують штрафувати, починаючи від 500 фунтів, зазначили в уряді.

За перевезення пасажирів, які не дотримуються нових правил, будуть карати і транспортних операторів. Перед посадкою на авіарейс, поїзд або пором перевізники зобов’язані будуть перевірити у пасажирів наявність негативного тесту на COVID-19.

Нагадаємо, що українці витрачають на закордонні подорожі в 1,7 рази менше. Ситуація почала поліпшуватися в третьому кварталі, але через пандемію до показників 2019 року все ще далеко.