Економіка

США внесли до санкційного списку Xiaomi і ще вісім китайських компаній

Адміністрація Трампа в останні дні своєї роботи внесла до списку санкцій дев’ять китайських компаній. Список вже опублікований на сайті Міністерства оборони США.

Так, до нього увійшли: виробник електроніки Xiaomi, авіабудівна компанія Commercial Aircraft Corporation of China (COMAC), а також ще сім підприємств з різних галузей — China National Aviation Holding, Grand China Air, Global Tone Communication Technology, Beijing Zhongguancun Development Investment Center, GOWIN Semiconductor Corp, Advanced Micro-Fabrication Equipment і Luokong Technology Corporation.

Відомо, що американцям забороняється інвестувати в компанії, що потрапили в списки, оскільки Вашингтон підозрює їх у зв’язках з китайським військово-промисловим комплексом.

Тепер китайські інвестори повинні будуть позбутися акцій цих компаній в термін до 11 листопада 2021 року.

Американське міністерство оборони веде перелік підсанкційних компаній на основі закону про захист національних інтересів, прийнятого в 1999 році.

Нагадаємо, США оголосили про введення санкції проти громадян і організацій України через «втручання у вибори». Серед внесених до списків фізичних осіб — нардеп Олександр Дубінський, Дмитро Ковальчук, Костянтин Кулик, Олександр Онищенко, Антон Симоненко, Андрій Теліженко та Петро Журавель.

У Мінфіні США вважають, що особи і організації, які потрапили до списку санкцій, є частиною «пов’язаної з Росією мережі впливу, що має відношення до (нардепа) Андрія Деркача», санкції проти якого були введені у вересні минулого року.