ГоловнеСоціум

Тисячі сайтів виявилися недоступними через витік маршрутів

хакерНа минулих вихідних тисячі великих сайтів і мереж по всьому світу виявилися недоступними через масштабний витік маршрутів BGP (протоколів динамічної маршрутизації). Про це повідомляється на сайті інструменту Cisco BGPMon, що використовується для моніторингу інформації про маршрути.

Спочатку інцидент стався з автономною системою Vodafone (AS55410) в Індії, проте, в підсумку, торкнувся і великих компаній у США, включаючи Google, повідомляє BleepingComputer. Оператори побачили невідповідність у системі маршрутизації інтернет-трафіку, що підтверджували спробу зловмисників перехопити маршрути BGP.

Керівник аналітичного відділу компанії Kentik Даг Медорі підтвердив дані BGPMon. За його словами, обсяг трафіку, що йде через ASN 55410, збільшився в 13 разів.

В результаті, система помилково оголосила про підтримку більш як 30 тисяч маршрутів BGP, через що через неї почало проходити більше трафіку, ніж вона могла обробити.

Нагадаємо, на початку квітня в роботі Facebook, Instagram стався збій. Його користувачі не могли зайти на сайт соціальних мереж.

Раніше повідомлялося, що у відкритому доступі опинилася інформація про 500 млн користувачів соціальної мережі із 106 країн світу.