ГоловнеПолітика

Турецькі дрони вперше побували на сході України — ЗМІ

Турецькі ударні безпілотники Bayraktar TB2 вперше побували в небі над східною частиною України. Про це повідомив Український мілітарний портал.

Зазначено, що ударний БПЛА пролетів з південної частини України через Херсонську, Запорізьку, Дніпропетровську і Харківську області. Після чого зворотнім маршрутом повернувся до точки зльоту. Завдання польоту дрона невідоме.

В кінці березня ці безпілотні апарати задіяли над Чорним морем, в районі Тендрівської коси, де у ЗСУ є полігон.

А в листопаді минулого року ці дрони також брали участь в стратегічних навчаннях Об’єднані зусилля 2020. Тоді армійці відпрацьовували взаємодію безпілотників з реактивними системи залпового вогню Ураган і ракетного комплексу Вільха. Також відпрацьовувалися завдання у взаємодії зі штурмовою та морською авіацією.

Нагадаємо, в листопаді 2018 року Україна купила у Туреччині безпілотники Bayraktar на суму 69 млн доларів. У контракт були включені шість бойових дронів, дві станції управління і 200 керованих ракет.

А в березні 2021 року стало відомо, що в Туреччині приступили до складання чергових дронів для України. Київ має намір придбати ще 12 бойових комплексів Bayraktar TB2. Кожен з них має чотири ударно-розвідувальних безпілотники.