ГоловнеСоціум

Twitter маркуватиме повідомлення з дезінформацією про COVID-вакцини

Компанія Twitter почне маркувати твіти, що містять інформацію про вакцини проти коронавірусу COVID-19, яка вводить в оману. Про це повідомляється в її блозі.

«Починаючи із сьогоднішнього дня, ми позначатимемо твіти, які можуть містити оманливу інформацію про вакцини проти COVID-19 на додаток до наших постійних зусиль із видалення найбільш шкідливої інформації щодо COVID-19, що вводить в оману, із сервісу», — йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що одне порушення не спричинить за собою жодних наслідків. Але після двох-трьох порушень акаунт буде заблокований на 12 годин, а після чотирьох — на тиждень. Понад п’ять порушень будуть каратися блокуванням акаунта назавжди.

Соцмережа зазначає, що вже видалила більш ніж 8,4 тис. твітів і вжила заходів стосовно 11,5 млн акаунтів по всьому світу за оманливу інформацію щодо COVID-19.

Раніше повідомлялося, що в світі щонайменше 800 людей загинули через фейки про коронавірус. Більшість жертв померли через отруєння метанолом або дезінфекторами на спиртовій основі, вважаючи їх «ліками» проти COVID-19.