Соціум

У 2021 році ринок уживаних авто продовжив зростання

У січні 2021 року в Україні зареєстрували 25,6 тисячі автомобілів із пробігом, що ввозяться з-за кордону, — це в 4,5 рази більше, ніж нових машин, зареєстрованих за цей час. Про це повідомляє Асоціація автовиробників України Укравтопром.

«У результаті імпортований секонд-хенд у січні зайняв 82% первинного ринку легкових автомобілів проти 80% роком раніше. Автомобілі старше 10 років охопили 45% від усіх розмитнених і зареєстрованих за перший місяць 2021 року авто з пробігом. Третина реєстрацій авто з пробігом припала на машини, вироблені від 6 до 10 років тому і 22% — на відносно молоді автомобілі — не старше 5 років», — сказано в повідомленні.

Найпопулярнішим на ринку імпортного «секонд-хенду» став автомобіль Renault Megane — протягом минулого місяця власниками цієї моделі стали 1 577 українців. За ним слідують Volkswagen Passat (1 369 авто) і Škoda Octavia (1 287 авто).

Раніше повідомлялося, що «євробляхарям» дадуть ще одну «останню» відстрочку. Депутати підготували нове пільгове розмитнення «євроблях». Відстрочку від штрафів вводять вже пару років.