ГоловнеПрогрес

У Чернівецькій області виявили зуб мамонта

Вчені з Чернівців виявили зуб мамонта, якому може бути 300 тисяч років. Знахідка є однією з найдавніших решток мамонта, які будь-коли знаходили на території регіону, пише Укрінформ.

Артефакт виявили під час археологічних розкопок на березі Дністра. Зуб належить Хозарському мамонтові, розповів професор кафедри фізичної географії, геоморфології та палеогеографії Чернівецького університету Богдан Рідуш.

«У нас є останки різних мамонтів. З того, що вже опубліковано, у нас є знахідка так званого Хазарського мамонта, його зуб. Це один із предків звичайного шерстистого мамонта, який жив близько 300 тисяч років тому. Його знайшли поблизу палеолітичної стоянки на Дністрі Молодова V», — сказав фахівець.

Над зубом доведеться працювати вченим. Після проведення всіх необхідних досліджень цінну знахідку передадуть у природознавчий музей Чернівецького національного університету.

Раніше повідомлялося, що в Мексиці на будівництві знайшли сотні скелетів мамонтів. Завдяки такій знахідці вчені сподіваються встановити причину вимирання унікального виду древніх тварин.

Додамо, що в Німеччині знайшли унікальний бивень мамонта.