Men's & Women'sГоловне

У Фінляндії жінок-політиків цькують у мережі

У Фінляндії жінок-політиків зацькували в інтернеті. Об’єктами атак ненависті стали п’ять міністрів, які одночасно є лідерами партій правлячої коаліції, повідомляє Politico з посиланням на дослідження центру НАТО Stratcom (Strategic Communications Centre of Excellence).

Жінкам пишуть коментарі з образами і ненавистю. У своїх повідомленнях користувачі висловлюють сумніви у здатності об’єктів цькування до прийняття важливих державних рішень.

Погані відгуки користувачі залишають і на адресу прем’єр-міністра Фінляндії Санни Марін. Їй, зокрема, радять займатися кухнею, а не країною.

Один із дослідників Рольф Фредхайма заявив, що жінки-міністри отримують онлайн шокуючі образи у великій кількості. При цьому, за його словами, Фінляндія є в цьому відношенні відносно толерантною і благополучною, порівняно з іншими державами.

Експерти встановили, що інтернет-цькуванням займаються звичайні громадяни, проте під вигаданими ніками.

Депутат парламенту від партії Зелений Союз Ііріс Суомела в одному з інтерв’ю зізналася, що тепер відчуває страх перед прийняттям важливих рішень, які обов’язково викличуть хвилю ненависті в мережі відносно неї.

На думку жінок-політиків, до їхніх колег-чоловіків у мережі ставляться більш прихильно і терпляче.