Соціум

У Франції сім’я отримала в спадок квартиру і знайшла там картину за 1,5 млн доларів

Сім’я з департаменту Марна, Франція, знайшла у вітальні квартири, отриманої у спадок, забуту картину XVIII століття — «Філософ, який читає» Жана-Оноре Фрагонара. Її вартість оцінюється в мільйони євро. Про це пише France24.

«Експерти відразу ж впізнали характерний почерк живописця, а останні сумніви з приводу авторства зняв підпис Фрагонар на звороті полотна», — розповідають журналісти.

Експерти припускають, що картина була написана в 1770-х роках.

Наприкінці червня «Філософ, який читає» буде виставлений на аукціон. Очікується, що в ході торгів вартість картини досягне 1,5-2 мільйонів.

Французький живописець і гравер Жан-Оноре Фрагонар (1732-1806) — один з найвідоміших представників стилю рококо. Твори Фрагонара добре продавалися до французької революції, після якої живописець розорився і виїхав з Парижа. Пізніше художник повернувся в столицю, де помер в 1806 році забутий і в злиднях.

У 2013 році «Портрет Франсуа-Анрі д’Аркур» пензля Фрагонара був проданий на аукціоні за 27,9 мільйона доларів. Всі виручені кошти з продажу були спрямовані в німецьке відділення дитячого фонду ЮНІСЕФ.

Нагадаємо, картина відомого нідерландського художника Вінсента Ван Гога Вулична сцена на Монмартрі продана на аукціоні за рекордні 13,09 мільйона євро.

Раніше ми писали, що полотно Вулична сцена на Монмартрі показали публіці вперше за сто років.