ГоловнеСоціум

У Греції українців чекають з 14 травня

Греція планує вже з 14 травня приймати українських туристів при дотриманні необхідних умов в’їзду і перебування. Про це заявив міністр туризму Греції Харіс Теохаріс в інтерв’ю Укрінформу.

За його словами, 14 травня «є датою, коли ми можемо спрогнозувати з точністю, що справи підуть згідно з планом».

Міністр зазначив, що для в’їзду в Грецію українцям необхідно буде пред’явити негативний ПЛР-тест або сертифікат про вакцинацію, затверджений українською владою.

«Ми чекаємо від української влади зразки таких сертифікатів, щоб ми могли перевіряти їх на своїх кордонах, і ми прагнемо приймати також і інші вакцини (не схвалені Європейським агентством з лікарських засобів (ЕМА) — ред.)», — зазначив Теохаріс.

Він також повідомив, що зараз Греція розглядає можливість заміни ПЛР-тесту на експрес-тест на антиген «з метою зниження витрат на подорож», який може бути введений вже з 14 травня.

По прибуттю українців і туристів з інших країн вибірково тестуватимуть на COVID-19 в грецьких аеропортах, з огляду на поточну ситуацію із захворюваністю в тій чи іншій країні.

Міністр додав, що в цьому році без ПЛР-тесту в Грецію зможуть в’їжджати діти до п’яти років.

«Дискусія щодо дітей змінилася в порівнянні з минулим роком, адже здається, що діти дуже поширюють хворобу, тому мінімальний вік для дітей становить п’ять років. Дитина старша п’яти років повинна пред’явити негативний тест», — пояснив Теохаріс.

Водночас чиновник зазначив, що остаточне рішення про відкриття кордонів Греція буде приймати у співпраці з фахівцями в галузі охорони здоров’я країни, з огляду на епідеміологічну ситуацію в світі.

Нагадаємо, в березні Греція відкрила кордони для ізраїльських туристів з COVID-сертифікатом.

Також повідомлялося, що Мальта буде платити до 200 євро туристам, які проведуть в країні хоча б три дні.