ГоловнеПолітика

У Кабміні назвали пріоритети зближення з НАТО

Віце-прем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина назвала три пріоритети зближення України з Організацією північноатлантичного договору (НАТО). Про це вона розповіла під час онлайн-брифінгу.

«Перше — це внутрішні реформи і трансформації. Будь-які питання, пов’язані із членством у НАТО, лежать у площині внутрішніх реформ», — зазначила Стефанішина.

За її словами, також мова йде про додаткові зміни до законодавства, завершення реформи Служби безпеки України, прийняття закону про державну таємницю та низки інших законів, які вже знаходяться на розгляді парламенту або розробляються урядом.

«Другим елементом я б назвала політичний консенсус країн Альянсу. І це теж велика робота, яку зараз ми з Міністерством закордонних справ, Офісом президента і народними депутатами проробляємо і намагаємося мобілізувати у відповідних столицях», — додала Стефанішина.

Як зазначила віце-прем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції, третій пріоритет — це політична стабільність і злагода між різними політичними силами.

Як повідомлялося раніше, Україна очікує підтримку від союзників і надання Плану дій щодо членства в НАТО в найближчій перспективі. Про це заявив глава Верховної Ради Дмитро Разумков під час зустрічі із заступником Генерального секретаря НАТО Мірче Джоане в штаб-квартирі Альянсу.