ГоловнеСоціум

У Кабміні назвали вартість святкування Дня незалежності

У Мінфіні підрахували, в яку суму обійдеться святкування 30-ї річниці незалежності України. Про це пише Дзеркало тижня.

Згідно з висновком Мінфіну, на святкові заходи знадобиться 5 423, 2 млн грн, зокрема додаткова потреба складе 840, 5 млн грн.

«За результатами обробки зазначеної інформації, додаткова потреба бюджетних коштів необхідна для реалізації окремих заходів, що включені в проект плану заходів, становить 1,6 млрд грн», — йдеться в документі.

У Мінфіні вважають, що в проект плану заходів повинні бути включені тільки ті, які мають відповідне фінансове забезпечення. Водночас їх реалізація повинна здійснюватися за рахунок і в межах видатків державного та місцевих бюджетів, а також за рахунок інших джерел фінансування, не заборонених законодавством.

Відомо, що в цьому році 24 серпня в центрі Києва відбудеться великий військовий парад з прольотом авіації ЗСУ та країн-партнерів.

Також буде організоване урочисте проходження катерів і проліт авіації, повітряний і морський показ озброєння та військової техніки на річці Дніпро в районі Київського річкового вокзалу і Труханового острова.

Урочистості проведуть і в Одесі, де відбудеться проходження бойових кораблів і суден, а також проліт авіації, повітряний і морський показ озброєння та військової техніки.

У 2019 на святкування витратили 549,6 тисячі гривень.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив про відсутність підстав для розпуску парламенту.