ГоловнеЗдоров’я

У Канаді підтвердили зв’язок між вакциною AstraZeneca і тромбозом

Департамент охорони здоров’я Канади підтвердив зв’язок вакцинації препаратом AstraZeneca з утворенням тромбів. Про це повідомляє прес-служба департаменту.

Випадки тромбозів вкрай рідкісні, наголосили в департаменті, оновивши інформацію на препараті, щоб попередити канадців про можливі побічні наслідки.

«Департамент охорони здоров’я Канади інформує канадців і медиків щодо діючого безпечного огляду дуже рідкісних випадків тромбів, пов’язаних з низьким рівнем тромбоцитів у крові після отримання щеплення вакцинами від COVID-19 AstraZeneca і COVISHIELD. Після детального незалежного аналізу наявних зараз наукових даних, департамент дійшов висновку, що ці дуже рідкісні випадки можуть бути пов’язані з використанням вакцини», — сказано в повідомленні.

При цьому департамент не ввів нових обмежень на використання вакцини.

«У дуже рідкісному випадку, якщо у вакцинованого виникнуть незвичайні тромби з низьким рівнем тромбоцитів, від цього є ліки», — додали в департаменті.

Раніше стало відомо, що Данія стала першою в світі країною, яка повністю відмовилася від вакцини AstraZeneca через побічні ефекти у вигляді тромбозу. Для 149 тисяч осіб, які отримали першу дозу препарату, пізніше запропонують новий. Всього Данія отримала 2 млн доз вакцини AstraZeneca.

Пізніше Литва звернулася до Данії за невикористаною вакциною AstraZeneca. Поки незрозуміло, на які кількості доз може претендувати Литва.