Економіка

У Мінфіні назвали терміни запуску метро на Троєщину

У Києві першу ділянку метро на Троєщину можна запустити до 2024 року. Про це заявив заступник голови Мінфіну Олександр Кава в програмі Неофіційна розмова на каналі Дім.

«Якщо міська влада спрацює, Мінфін їй допоможе в цьому. Думаю, що до 2024 року є всі шанси запустити першу пускову ділянку… Зараз це не фантастика, якщо міська влада дійсно буде докладати зусиль», — сказав Кава.

За його словами, раніше головною перешкодою для будівництва метро на Троєщину була відсутність Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Тепер же будівництво основної частини мосту вже майже завершено, і у влади міста є можливість почати будівництво лівобережних і правобережних підходів до мосту.

При цьому в конструкції мосту вже побудовані три станції метро: Суднобудівна на Рибальському півострові; станція Труханів острів на однойменному острові і станція Затока Десенка.

Згідно з проектом, перша пускова ділянка передбачає ще одну станцію на лівому березі (Райдужна) і дві на правому — Подільська з пересадкою на нині діючу станцію імені Тарас Шевченка та Глибочицька або за другим варіантом Татарська з пересадкою на станцію метро Лук’янівська.

Заступник міністра додав, що готовий допомогти київській владі залучити фінансування Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку — в Мінфіні «вже попередньо вели переговори із заступниками Віталія Кличка».

Нагадаємо, що Київ закуповує 50 нових вагонів метро. За рахунок кредитних коштів ЄБРР замінять половину застарілого рухомого складу столичного метро.

Також повідомлялося, що на платформах станцій метро в Києві встановлять дефібрилятори. У метро Києва на станціях будуть встановлені 19 дефібриляторів. З переможцем торгів на Prozorro вже підписаний договір.