Здоров’я

У Moderna розповіли про свої виробничі потужності

Гендиректор компанії Moderna Стефан Бансель заявив, що завод здатний виробити 20 млн доз COVID-вакцини в першому кварталі 2021 року. Про це повідомляє L’Express.

При цьому в цілому американські і європейські виробничі можливості підприємства дозволяють зробити 600 млн доз в цьому році.

«Протягом першого кварталу 2021 року завод в Швейцарії може виготовити від 15 млн до 20 млн доз і поставити їх країнам Євросоюзу, а також Канаді, Ізраїлю, Швейцарії та Великобританії», — сказав Бансель.

Протягом року європейське виробництво зростатиме з перспективою виконати замовлення ЄС на поставку 80 млн доз вакцини до кінця листопада, а також можливих додаткових 80 млн доз до кінця грудня.

Бансель, посилаючись на конфіденційність контракту, не підтвердив, що доза вакцини від Moderna коштує 18 євро, але визнав, що препарат дорожчий від вакцини компанії Pfizer, вартість якої, за неофіційними даними, 12 євро.

Нагадаємо, що Єврокомісія дозволила використовувати вакцину Moderna. Європа в цілому потенційно забезпечила себе 2 млрд доз вакцини, що більш ніж достатньо, щоб забезпечити всіх громадян.

Раніше МОЗ анонсував отримання COVID-вакцини від COVAX найближчим часом. При цьому коли саме почнеться поставка вакцин і препарат якого виробника отримає Україна, в міністерстві не уточнили.