ГоловнеЕкономіка

У МВФ назвали умову для наступного траншу

Найважливішим принципом для економічної і фінансової стабільності України є незалежність Національного банку й антикорупційних установ, у тому числі і для продовження співпраці Києва з Міжнародним валютним фондом. Про це в четвер, 11 березня, на брифінгу у Вашингтоні заявив директор пресофісу МВФ Джеррі Райс, передає Укрінформ.

«Незалежність центральних банків є життєво важливим принципом для МВФ щодо будь-якої країни. Незалежність Національного банку України — одна зі складових, яку ми уважно моніторимо», — наголосив Райс.

У МВФ зауважили, що розглядають забезпечення незалежності центробанків як «ключ до макроекономічної стабільності, довіри інвесторів, фінансової стабільності, захисту фінансової системи» та інших речей.

«Отже, знову ж таки, це питання є життєво важливим для нас», — додав Райс, зазначивши, що для фонду таким же суттєвим фактором є «збереження цілісності, незалежності та ефективності українських антикорупційних інституцій».

За його словами, це є «важливими передумовами і вимогами», визначеними в програмі МВФ для України, яка продовжує бути предметом двосторонніх обговорень.

Як повідомлялося, після роботи місії МВФ взимку умов щодо виділення чергового траншу Україні стало більше.

Аналітики вважають, що Києву не варто розраховувати на два транші в цьому році — лише на один і не найближчим часом.