ГоловнеСоціум

У Нью-Йорку змінили вимоги для осіб, які прибувають із-за кордону

У США, в штаті Нью-Йорк, скасували обов’язковий десятиденний карантин, якого раніше мали дотримуватися всі, які прибули з-за кордону. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на оновлену версію рекомендацій з профілактики коронавірусу, опублікованій департаментом охорони здоров’я штату.

Тепер особам, які прибули з-за кордону, дотримання десятиденного карантину в новій редакції правил носить рекомендаційний, а не обов’язковий характер.

«Мандрівникам також рекомендується здати тест на інфекцію через три дні після прибуття, однак знову ж мова йде про рекомендації, а не про обов’язкові до виконання вимоги», — повідомляє агентство.

Однак для поїздки в Нью-Йорк все ж знадобиться негативний тест на коронавірус, який необхідно показати представнику авіакомпанії при реєстрації на рейс. В Нью-Йорку необхідно заповнити спеціальну форму для департаменту охорони здоров’я штату, в якій мандрівник повинен повідомити, чи здавав він тест на коронавірус і чи не заражався коронавірусною інфекцією раніше.

«Перш за все прибулі з-за кордону в Нью-Йорк повинні були в обов’язковому порядку і під загрозою великого штрафу дотримуватися карантину протягом 10 днів. Цей термін міг бути скорочений, якщо мандрівник на третій-четвертий день після прибуття здавав тест на коронавірус. Після отримання негативного результату він міг завершити карантин», — пише ТАСС.

Раніше в Нью-Йорку влада ввела в обіг цифровий сертифікат для офіційного підтвердження вакцинації людини від COVID-19.