Здоров’я

У Novavax заявили про готовність нової вакцини від коронавірусу

За підсумками третьої фази клінічних випробувань, ефективність вакцини американської біотехнологічної компанії Novavax склала 89,3%. Про це повідомили в прес-службі компанії.

«Вакцина від COVID-19, за підсумками третьої фази клінічних випробувань, проведених у Великій Британії, показала ефективність 89,3%», — говориться в повідомленні виробника препарату.

Уточнюється, що у випробуваннях взяли участь понад 15 тис. осіб у віці від 18 до 84 років, 27% з них були старші 65 років.

У липні минулого року Novavax повідомила, що адміністрація США виділила їй $ 1,6 млрд на розробку вакцини від коронавірусу. Перша фаза клінічних випробувань даної вакцини на людях почалася в травні в Мельбурні в Австралії.

У листопаді Bloomberg представив рейтинг затребуваності вакцин проти коронавірусу. Novavax в ньому посіла друге місце за кількістю попередніх замовлень (1,4 млрд доз, з них 160 млн — США, 100 млн — Європа), третє — Johnson&Johnson (1,3 млрд доз, з них 430 млн — США, 300 млн — європейські країни). Найбільше закупівель в світі припадає на вакцину британської компанії AstraZeneca.

Ми писали, що Київ виділить 140 млн грн на вакцину, про яку домовляється Кличко.

Також нагадаємо, що в Польщі зробили понад мільйон COVID-щеплень. Тільки за добу в країні щеплено понад 60 тисяч осіб.