ГоловнеПолітика

У США заарештували загарбників Капітолію

Учасників штурму Капітолію в США взяли під варту. Про це повідомляє прес-служба Мін’юсту США в неділю, 10 січня.

Серед заарештованих Джейкоб Ентоні Чанслі — прорвався до Конгресу з розфарбованим обличчям, хутряною шапкою і з рогами. Його взяли під варту за обвинуваченнями, які включають насильницьке проникнення і хуліганство.

Також затриманий чоловік з Флориди, сфотографований, коли виносив з будівлі кафедру спікера Палати представників Ненсі Пелосі. Ним виявився 36-річний Адам Джонсон, який обвинувачується зокрема в розкраданні державного майна та насильницькому проникненні.

Нарешті, серед обвинувачених є законодавець із Західної Вірджинії Деррік Еванс, який публікував в інтернеті відео, де він стоїть біля будівлі з шанувальниками Трампа, а потім входить в середину.

Раніше ми писали, що біля Капітолію виявлений пікап з 11 бомбами і зброєю. Авто належить 70-річному американцю, якому висунули звинувачення в зберіганні незареєстрованої вогнепальної зброї.

Додамо, що людей, які штурмували Капітолій, звільняють з роботи. Роботу через участь в штурмі Капітолію втратили як мінімум три людини. Їх впізнали на фото і відео з місця подій. Також серед затриманих є російськомовні.