ГоловнеСвіт

У США завели 25 справ про внутрішній тероризм після штурму Капітолія

Влада США порушила щонайменше 25 справ про випадки внутрішнього тероризму у зв’язку із заворушеннями і захопленням будівлі Капітолія у Вашингтоні. Про це повідомив у Twitter конгресмен-демократ Джейсон Кроу, який обговорив це питання з міністром армії країни Раяном Маккарті.

«Міністр Маккарті заявив, що щонайменше 25 справ про внутрішній тероризм було відкрито в результаті нападу на Капітолій. Було виявлено довгоствольну вогнепальну зброю, «коктейлі Молотова», вибухові пристрої», — йдеться в оприлюдненій заяві конгресмена.

Маккарті також повідомив Кроу, що в Міноборони США обізнані про «можливі майбутні загрози, що виходять від терористів в дні перед і в момент інавгурації, і працюють спільно з федеральними та місцевими правоохоронними органами для координації підготовки заходів безпеки».

Напередодні повідомлялося, що в США заарештували учасників штурму Капітолія. Серед затриманих є і чоловік, який виносив з будівлі кафедру спікера Палати представників.

Раніше стало відомо, що біля Капітолія виявили пікап з 11 бомбами і зброєю. Авто належало 70-річному американцю, якому висунули звинувачення в зберіганні незареєстрованої вогнепальної зброї.