ГоловнеЗдоров’я

У світі кількість COVID-заражень зростає сьомий тиждень поспіль — ВООЗ

Кількість випадків інфікування коронавірусом у світі збільшується сьомий тиждень поспіль, а смертність зростає четвертий тиждень поспіль. Про це заявив Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреісус, пише ТАСС.

«У січні і лютому у світі протягом шести тижнів знижувалася кількість випадків COVID-19. Тепер ми сьомий тиждень поспіль бачимо зростання кількості випадків (захворювання. — Ред.) і четвертий тиждень поспіль — зростання смертності», — сказав глава ВООЗ на брифінгу в Женеві в понеділок, 12 квітня.

Він зазначив, що значне зростання захворюваності зафіксовано в ряді країн Азії і на Близькому Сході.

І кількість випадків інфікування, підкреслив Гебреісус, збільшується, незважаючи на те, що зроблено вже більше 780 млн COVID-щеплень. Виходячи з цього, вказав глава ВООЗ, слід продовжувати вдаватися і до інших заходів для боротьби з пандемією. Зокрема дотримуватися соціальної дистанції, носити захисні маски, мити руки, провітрювати приміщення, робити COVID-тестування і ізолювати інфікованих.

«ВООЗ не хоче нескінченних локдаунів… Пандемія COVID-19 ще далеко не закінчена, але в нас є багато приводів для оптимізму», — підкреслив Гебреісус, зазначивши, що зниження захворюваності і смертності на початку року говорить про те, то «вірус може бути зупинений».

Додамо, Індія вийшла на друге місце у світі за кількістю заражень коронавірусом. З початку пандемії в Індії вірусом інфікувалося 13,53 млн осіб, а померли — більше 353 тисяч.