Здоров’я

У світі вже понад чотири тисячі штамів COVID

Наразі в світі налічується близько чотирьох тисяч мутацій коронавірусу, і всі виробники вакцин намагаються поліпшити свої препарати. Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я Великобританії Надім Захаві, відповідальний за вакцинацію від коронавірусу, повідомляє Reuters.

«Усі виробники, Pfizer-BioNTech, Moderna, Oxford-AstraZeneca та інші, розглядають, як вони можуть поліпшити свою вакцину, щоб переконатися, що ми готові до будь-якого варіанту — зараз в світі існує близько чотирьох тисяч варіантів COVID-19», — сказав британський міністр.

Він зазначив, що тисячі мутацій коронавірусної інфекції були задокументовані по всьому світу, включаючи так звані «британський», «південноафриканський» і «бразильський» штами.

«Дуже малоймовірно, що нинішня вакцина не буде ефективною щодо варіантів, які виявили в Кенті чи інших варіантів, особливо коли йдеться про важкі захворювання і госпіталізації», — заявив Захаві.

За даними Британського медичного журналу, незважаючи на тисячі нових варіантів інфекції в міру того, як вірус мутує за реплікації, існує тільки невелика ймовірність того, що вони будуть більш небезпечними.

Раніше у ВООЗ розповіли, як мутації коронавірусу впливають на пандемію. Зазначалося, що нові штами можуть серйозно ускладнити ситуацію, якщо виявляться більш заразними або більш смертоносними.