ГоловнеСвіт

У ВООЗ назвали причину нового спалаху вірусу Ебола в Африці

Нинішній спалах вірусу Ебола у Гвінеї і ДР Конго став результатом передачі інфекції від людини до людини, а не від тварини до людини. Про це на брифінгу у п’ятницю, 12 березня, заявив виконавчий директор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) з надзвичайних ситуацій Майк Раян.

За його словами, інфекція збереглася серед населення африканських країн після спалаху 2013-2016 років, що забрала життя тисячі людей. Раян уточнив, що зараз про порушення міжвидового бар’єру не йдеться.

Представник ВООЗ нагадав, що Ебола — один із найбільш смертоносних вірусів, відомих людству. Інфекція може передаватися людині від летючих мишей або мавп. Вона може жити в таких частинах тіла інфікованих, які перенесли лихоманку, як очі, груди і яєчка, і передаватися, наприклад, статевим шляхом.

За останніми даними організації, на континенті зафіксовано 30 випадків зараження Еболою: 18 — у Гвінеї і 12 — в ДР Конго. При цьому 14 осіб померли від лихоманки.

Нагадаємо, в середині лютого уряд Гвінеї оголосив про епідемію вірусу Ебола в країні. На той момент виявили сімох заражених, троє з яких померли.