Соціум

У Японії півкіло черешні продали майже за $10 тисяч

Кошик з 500 грамами черешні нового врожаю було продано на перших у цьому році торгах у префектурі Ямагата за один мільйон єн ($9,8 тис.). Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на місцеву Асоціацію сільськогосподарських кооперативів.

«Найдорожчий лот був складений з кількох десятків добірних великих плодів найранішого сорту — Сатонісікі. Він пішов з молотка за 1 млн єн», — йдеться в повідомленні.

Вартість ягід пояснюється технологією вирощування. Дерева ростуть у спеціальних діжках. З червня по жовтень їх зберігають у холодильнику, після чого переносять у теплицю, де вдень ​​підтримується температура 25 градусів, вночі — близько 13 градусів.

Префектура Ямагата традиційно вважається постачальником найсмачнішої черешні в Японії — на неї припадає 75% від усієї вирощеної в Японії черешні. Але зазвичай перші плоди з’являються наприкінці весни і влітку.

Раніше в Японії бренд TsuchiyaKaban представив незвичайну новинку із серії TheFunofCarrying — сумку для сніговика. Сумка Yukidaruma виконана в сіро-графітовому кольорі й імітує силует сніговика.