ГоловнеПолітика

Україна отримає 50 млн євро від ЄІБ на вакцинацію

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) надасть Україні 50 млн євро на вакцинацію від коронавірусу COVID-19. Про це сказав заступник міністра охорони здоров’я Ігор Іващенко під час прес-брифінгу.

«На попередньому тижні Кабінет Міністрів затвердив розпорядження президента, яким міністра охорони здоров’я Максима Степанова уповноважили на підписання листа про внесення змін до фінансову угоду між Україною та ЄІБ», — повідомив він.

За словами Іващенка, раніше уряд звернувся до ЄІБ з пропозицією перерозподілити частину коштів і спрямувати їх на вакцинацію населення в Україні.

«Кабмін отримав підтвердження щодо виділення 50 млн євро, які будуть спрямовані на закупівлю вакцин, обладнання для забезпечення холодового ланцюжка, а також логістики. Найближчим часом будуть підписані відповідні зміни в угоді», — додав заступник міністра.

Нагадаємо, Україну включили в першу чергу поставки вакцин від коронавірусу в рамках глобальної ініціативи COVAX. Про це в ході форуму Україна 30 розповів гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреісус.