ГоловнеПолітика

Україна проведе спільні з НАТО військові навчання

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про плани провести на території країни спільні з НАТО командно-штабні навчання в 2021 році «Незламна стійкість». Про це він заявив на спільній прес-конференції з генеральним секретарем альянсу Йенсом Столтенбергом.

«Сьогодні ми обговорювали перспективи поглиблення практичного співробітництва з альянсом і підготовку командно-штабних навчань «Незламна стійкість» в Одесі в 2021 році», — сказав глава українського уряду.

Попередні спільні військові навчання України і НАТО в Чорному морі пройшли в липні 2020 року. Крім України і США участь в них взяли військові Болгарії, Грузії, Норвегії, Франції, Румунії, Іспанії та Туреччини. Вони тривали сім днів.

Нагадаємо, що раніше президент Володимир Зеленський «запитав» у президента США Джо Байдена, чому Україна ще не в НАТО. Зеленський розраховує на підтримку США в питаннях Криму і Донбасу, а також хоче, щоб Україна стала повноправним членом Альянсу.

Зі свого боку сьогодні Столтенберг пояснив, чому Україна ще не в НАТО. Україні потрібно зосередитися на реформах, які наблизять її до членства в Альянсі, говорить Йенс Столтенберг.