ГоловнеПолітика

Україна візьме участь у місії НАТО в Іраку

У місії НАТО в Іраку та операції Морський охоронець у Середземному морі візьмуть участь фахівці з України. Про це заявив представник Міноборони України Юрій Васильєв на брифінгу.

«Україна всі свої роки незалежності була контрибутором у міжнародну безпеку, і ми продовжуємо, незважаючи на ту агресію, яка у нас є, свої внески в місії та операції під командуванням НАТО. Зараз ми маємо фахівців, які перебувають у місії в Афганістані Рішуча підтримка і в силах у Косові. Але з урахуванням останніх наших пропозицій, які були сприйняті, ми зараз готуємося направити наших фахівців ще в дві операції: місія НАТО в Іраку та операція Альянсу Морський охоронець», — сказав Васильєв.

За словами Васильєва, з огляду на отриманий статус партнера з розширеними можливостями, Україна залучатиметься до п’яти навчань НАТО за тематикою колективної оборони.

«Ми виходимо на новий етап і будемо опрацьовувати в цьому році, сподіваємося, у другій половині року, відправити нашого цивільного представника Міністерства оборони в якості так званого добровільного національного внеску (voluntary national contribution)», — додав Васильєв.

Раніше в НАТО розповіли, що Україні потрібно для членства в Альянсі. Крім реформи в оборонній сфері у країні повинні бути демократичні інститути, верховенство права і боротьба з корупцією.