Політика

Українська армія прийняла на озброєння дві нові гвинтівки

Збройні сили України прийняли дві далекобійні гвинтівки Snipex T-REX і Snipex ALLIGATOR калібру 14,5 мм. Про це повідомив виробник гвинтівок, компанія Snipex.

Зазначається, що зброя успішно пройшла державні випробування. За результатами випробувань гвинтівки взяли на озброєння ЗСУ.

Як наголошується на сайті виробника, обидві гвинтівки призначені для ураження рухомих і нерухомих цілей противника — живої сили і легкоброньованої техніки. У обох плаваючий ствол і однакова конструкція механізму, яка гасить відбій під час пострілу.

Snipex T-REX — однозарядна гвинтівка з прицільною дальністю до 2 тисяч метрів і вагою 25 кг без урахування боєприпасів.

Snipex ALLIGATOR — багатозарядна гвинтівка з магазином на п’ять патронів, вагою 25 кг і дальністю у 2 км.

Габарити гвинтівок також схожі: вони 1,2 метра завдовжки і важать 25 кілограмів. Дальність ефективного польоту кулі і дольоту в них так само однакова — 2 і 7 кілометрів відповідно. Це означає, що на відстані до 2 км куля може уразити ціль.

Відмінність між моделями в тому, що Snipex T-REX — це однозарядна гвинтівка, а Snipex ALLIGATOR має знімний коробчатий магазин, розрахований на п’ять патронів.

Snipex — бренд, під яким з 2014 року український виробник ТОВ «ХАДО-Холдинг» виробляє великокаліберну вогнепальну зброю. Саме під цим брендом була випущена перша українська далекобійна гвинтівка Snipex М. Всі складові гвинтівки, включаючи ствол, компанія виробляє в Україні.

Нагадаємо, на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного завершилися навчання прикордонників за стандартами НАТО.