ГоловнеПолітика

Україну запросили на зустріч Центральноєвропейської п’ятірки

Глава МЗС України Дмитро Кулеба 12-13 травня відвідає Словаччину, де вперше візьме участь в засіданні глав дипломатії Австрії, Словаччини, Словенії, Угорщини та Чехії, які створили формат Центральноєвропейської п’ятірки. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

«Дмитро Кулеба обговорить з колегами безпеку в зоні російсько-українського збройного конфлікту і поблизу українського кордону, зміцнення безпеки в Східній і Центральній Європі, інтеграцію України в ЄС і НАТО. Міністр також проведе під час візиту низку двосторонніх зустрічей», — йдеться в повідомленні міністерства.

Центральноєвропейська п’ятірка — регіональний формат взаємодії міністрів закордонних справ Австрії, Словаччини, Словенії, Угорщини та Чехії, створений в 2020 році за ініціативою голови австрійського зовнішньополітичного відомства, наголошує МЗС.

У рамках цього формату п’ять країн Центральної Європи обговорюють актуальні питання європейської та регіональної політики, додали у відомстві.

Нагадаємо, європерспективи України підтримала третя країна. Латвія слідом за Литвою і Польщею підписала з Україною декларацію про європейські перспективи.