Світ

В Амстердамі заборонять продавати марихуану туристам

Влада Амстердама має намір заборонити продаж легких наркотиків туристам, а в кавошопах в майбутньому будуть обслуговувати тільки жителів Нідерландів. З такою ініціативою виступила мер Амстердама Фемке Халсема. Про це повідомляє NOS.

Ініціативу мера підтримали прокуратура і поліція.

«Звичайно, план не буде втілено в життя завтра, думаю, що на це піде близько року», — розповіла Халсема. За її задумом, продаж легких наркотиків буде дозволений тільки жителям країни.

«Ми спостерігали за тим, як все більше і більше молодих людей приїжджали в Амстердам спеціально для того, щоб відвідати кавошопи», — зазначила Халсема, підкресливши, що, згідно з результатами деяких досліджень, багато іноземних туристів відмовляться від поїздки в місто, якщо вони не зможуть побувати в закладах, де дозволений продаж легких наркотиків, пише ТАСС.

Мер Амстердама мріє, щоб в місто приїжджали люди, зацікавлені в красі і багатстві установ культури, а не для того, щоб вживати алкоголь і наркотики.

За останні 20 років кількість кавошопів в столиці скоротилася з 283 до 166, при цьому попит на легкі наркотики виріс. За словами мера, цьому сприяли так звані «канабіс-туристи»: «Багато груп молодих людей приїжджають в Амстердам, щоб відвідати кавошопи».

Нагадаємо, на всеукраїнському опитуванні президента Володимира Зеленського за легалізацію медичного канабісу виступили майже дві третини українців.