Світ

В Італії створили карту світової COVID-вакцинації

Вчені італійського Національного інституту ядерної фізики запустили сайт, на якому надана вся інформація стосовно вакцинації від коронавірусу в країнах світу.

Так, на сайті представлена ​​карта, на якій вказано, які препарати використовувала та чи інша країна і як просувається кампанія з вакцинації.

Згідно з даними, у світі застосовується шість COVID-вакцин — CNBG, Cinovac, Moderna, Pfizer/BioNTech, Sinofarm, Sputnik V. Кожна з них виділяється певним кольором.

Зазначено, що найбільше щеплень зробили в США (понад 5,9 мільйона людям). Однак, згідно зі схемою, яка показує співвідношення кількості щеплень до населення тієї чи іншої країни, світовим лідером із вакцинації є Ізраїль.

Як повідомлялося, напередодні королева Великобританії Єлизавета II та її чоловік герцог Единбурзький Філіп отримали щеплення від коронавірусу.

Водночас Папа Римський Франциск анонсував, що зробить щеплення від COVID-19 наступного тижня. На думку понтифіка, вакцину необхідно робити, оскільки таким чином людина захищає і себе, і оточуючих.