ГоловнеЕкономіка

В МВФ заявили про прогрес у переговорах із Києвом

Представник МВФ Джеррі Райс заявив, що Україна і Міжнародний валютний фонд, як і раніше, знаходяться в тісних дискусіях за програмою stand-by, спрямованих на завершення її першого перегляду і виділення другого траншу. Про це Райс сказав на брифінгу у четвер, 10 червня, у Вашингтоні, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Певного прогресу досягнуто, але для завершення першого перегляду більше потрібно», — сказав він.

Відзначається, що Райс, не розкриваючи деталей, нагадав, що метою оговорених у рамках програми заходів є, зокрема, поліпшення управління в Нацбанку і законодавства про банківський нагляд, середньострокове зниження бюджетного дефіциту, посилення антикорупційної вертикалі і судової системи.

Нагадаємо, МВФ вважає, що для виділення Україні чергового траншу владі країни потрібно показати більше прогресу в реалізації політичного курсу і реформ.

При цьому в Кабміні розраховують, що переговори з МВФ про новий транш повинні завершитися в липні, а гроші надійдуть у вересні.

Раніше в Раді заявили, що переходять у турбо-режим заради траншів МВФ. Необхідні рішення планують ухвалити до завершення п’ятої сесії парламенту нинішнього скликання.