ГоловнеСвіт

В Оксфорді створять варіанти вакцини від різних штамів коронавірусу

Оксфордський університет, який створив одну з вакцин від COVID-19 спільно з фармацевтичною компанією AstraZeneca, планує випустити її нові версії, розраховані на різні штами коронавірусу. Про це в середу, 20 січня, повідомляє газета The Daily Telegraph з посиланням на співробітників університету.

«Вчені досліджують можливості для того, щоб за необхідності за 48 годин почати виробництво модифікованої версії вакцини, якою зараз прищеплюють жителів королівства», — пише видання.

Видання наголошує, що британський уряд вкрай стурбований можливістю поширення нових штамів вірусу, здатних обходити імунний захист, який створюють вакцини, що вже застосовуються.

На території Великобританії складається вкрай складна епідемічна обстановка через поширення мутованого штаму B.1.1.7, який, згідно з попередніми оцінками експертів, може бути на 70% більш заразним, ніж генетичний варіант вірусу, який домінував в країні раніше.

Раніше глава МОЗ Максим Степанов зазначив, що, з великою ймовірністю, вакцина від коронавірусної інфекції надійде в Україну вже в лютому.

В ЄС мають намір до літа вакцинувати 70% дорослих.