Світ

В ООН дали невтішний прогноз щодо туризму

Світовий туризм повернеться до допандемійного рівня не раніше 2023 року. Про це повідомляє Всесвітня туристична організація при ООН.

Туристична галузь страждає від пандемії коронавірусу на всіх континентах, відзначили в СОТ. Згідно з даними Організації, втрати сфери туризму в 2020 році склали 1,3 трлн доларів.

«Згідно з останніми даними, кількість міжнародних поїздок знизилася на 74%… Кількість туристів, які подорожують в інші країни, знизилася в минулому році на 1 млрд у порівнянні з показником 2019 року», — сказано в повідомленні.

За прогнозом Організації, поступовий початок вакцинації від коронавірусу допоможе відновити довіру туристів, сприятиме пом’якшенню обмежень на поїздки і поступово нормалізує поїздки протягом 2021 року.

«Заглядаючи в майбутнє, більшість експертів не очікують повернення до рівня, що був до пандемії, до 2023 року. Фактично, 43% респондентів вказують на 2023 рік, а 41% очікують, що повернення до рівнів 2019 року відбудеться тільки в 2024 році або й пізніше», — підсумували в СОТ.

Нагадаємо, що втрати туризму в Україні оцінили в 60 млрд за рік. В Україні планують створити Єдиний туристичний реєстр, де зможуть зареєструватися всі суб’єкти галузі.