ГоловнеПолітика

В ОП озвучили сценарії дій Росії щодо України

Заступник голови Офісу президента Роман Машовець і представники країн-членів НАТО, зокрема США, Канади, Німеччини, Литви, Польщі та Великобританії, провели переговори у віртуальному форматі в четвер, 15 квітня. Про це інформувала прес-служба ОП.

Так, в ході бесіди сторони обговорили загострення ситуації на сході України і нарощування Росією військових сил поблизу українського кордону і в анексованому Криму.

При цьому Машовець розповів співрозмовникам про перекидання засобів радіоелектронної боротьби, здатних покривати територію України і частково — окремих країн-членів НАТО.

«Він (замгалви ОП — ред.) також окреслив кілька ймовірних сценаріїв подальших дій РФ, які можуть включати тиск на Україну і західних партнерів, відволікання уваги російського населення від внутрішніх проблем РФ і можливі військові провокації проти України», — зазначено в повідомленні.

Водночас Машовець заявив, що Україна готова дати відсіч за кожним із перерахованих сценаріїв.

Також під час розмови представник України розповів радникам країн-членів НАТО про стан та перспективи реформування українського оборонного сектора, про хід розвитку сил територіальної оборони і про новий законопроект, який повинен врегулювати ці питання з огляду на сучасні виклики і загрози.

У свою чергу в США, Канаді, Німеччині, Литві, Польщі і Великобританії висловили свою незмінну підтримку Україні і поділилися досвідом оптимізації військового управління та створення дієвої системи територіальної оборони.

Нагадаємо, 12 квітня Машовець в ході зустрічі з послом Швеції в Україні Тобіасом Тібергом заявив, що кількість російських військових на кордоні з Україною незабаром подвоїться.